top of page

Recent Posts

Archive

Tags

«Покращені міста — краще життя»

Цьогорічний 41-й Світовий саміт лідерів FIABCI international пройшов у місті Каочунг, Тайвань з 6 по 9 грудня 2022 року. Попри усі складнощі та військову обстановку в Україні - чаптер FIABCI-Ukraine був представлений на заході двома членкинями- архітекторкою Алісою Баньковською, яка виступала в якості доповідачки у панельній дискусії Світової Ради Девелоперів та Інвесторів на тему «Покращені міста — краще життя». (“Better cities — better lives”) та паст-президенткою українського чаптеру Катерина Пилипчук, яка стала не лише координатором контенту програми заходу, працюючи з України, а провела інтерактивний воркшоп на тему «Краще життя із зеленим відновленням» серед учасників саміту із 10 країн.



Результатами цього воркшопу стали рекомендаціі для кожної із країн учасниць щодо перших кроків, які необхідно застосувати, аби зрушитися у напрямку цих змін. Для України зокрема обговорили як перший крок - необхідне встановлення повної безпеки, припинення військової агресії та початок роботи над відновленням інфраструктури з урахуванням найновіших зелених технологій та розумних циркулярних інфраструктурних рішень, залучення усіх країн у процес формування плану відновлення та безпосередня участь компаній з різних ринків у таких процесах. На цей момент, допоки безпека є під загрозою, робота з українськими фахівцями над планами можлива у дистанційному форматі. Також можлива участь українських фахівців у проектних командах інших країн, що надасть можливість їм пережити складні часи та водночас створити додаткову цінність для інших країн, доки в Україні не завершені військові дії.

Під час Генеральної Асамблеї FIABCI international Катерина Пилипчук виступила від імені президентки FIABCI-Ukraine Вікторії Теслицької та відзвітувала про те, як чаптер переживає цей надскладний рік. Подякувала за підтримку у вигляді відміни членських внесків та безкоштовних заходів у 2022 році для України. Також наголосила на необхідності співпраці між чартерами у дистанційному форматі та закликала усіх, хто має бажання відвідати Україну - сповістити про це, аби чаптер міг організувати такі відвідини.



Наразі до України планують приїхати Віце-Президент FIABCI international пан Рамон Рієра та член ради директорів FIABCI international пан Антоніо Кампаньолі. Їх візит планується на середину березня, що стане символічним для України та історії організації. Адже досі лідери федерації не відвідували країни-членкині у військовий час.


Саміт на Тайвані пройшов на найвищому рівні, за що хочемо подякувати пані Лілі Чанг — президе

нтці FIABCI-Taiwan, та усій команді орагнізаторів заходу. Саме завдяки злагодженій роботі, професіоналізму та надзвичайній увазі до кожної деталі, цей захід став новою планкою для усіх інших країн учасниць Федерації. Браво! І дякуємо від усього чаптеру FIABCI-Ukraine за неймовірну можливість для наших членкинь стати не лише учасницями цього заходу, а й спікерами та частиною організаційної команди! Для нас це дуже важливо!



Також ми дуже вдячні FIABCI-Taiwan та Лілі Чанг за щедрі донати на підтримку нашого чаптеру у червні цього року. Отримані кошти були спрямовані на закупівлю амуніції для підрозділів, у яких служать члени нашого чаптеру, а також на підтримку фонду ВПО наших прінціпал мемберів. Наступний захід організації - MIPIM 2023 пройде у Каннах у березні. Ми дуже хочемо сподіватися, що цей майданчик стане можливістю для українських членів FIABCI створювати додаткову цінність на аутсорсі для команд закордоном і навпаки - залучати їх інтерес до майбутнього відновленн наших міст. До зустрічі! Тримаймось! Бо ми того варті!


bottom of page