top of page

Recent Posts

Archive

Tags

Відбулась зустріч найвпливовіших професійних об"єднань у сфері нерухомості

30 червня 2020 року ФІАБСІ-УКРАЇНА виступив організатором зустрічі представників найбільших громадських професійних організацій ринку нерухомості України з метою обговорення Законопроєкту «Про рієлторську діяльність в Україні» #3618 від 9.06.2020р та кроків усієї професійної спільноти у подальшому законодавчому процесі.

На зустрічі були присутні Президент ФІАБСІ-УКРАЇНА Дмитро Ковганіч, віце-президент ФІАБСІ-УКРАЇНА Віталій Васютик, паст-президент ФІАБСІ-УКРАЇНА Анна Коваль, лідери та представники об’єднань фахівців з нерухомості - СФНУ, АФНУ та ПАРСА, представники ключових членів ФІАБСІ-УКРАЇНА - лідери УТО та АСБОУ.


За результатами зустрічі лідерами громадських об’єднань було прийнято рішення:

1. Створити координаційну раду об’єднань професіоналів у сфері нерухомості, що складатиметься з АФНУ, СФНУ та ФIАБСI, яка буде діяти як дорадчий орган, з метою опрацювання законодавства щодо регулювання брокерської діяльності.

2. Направити лист до Фонду держмайна з метою ініціювання подання законопроекту, над яким працювала робоча група у 2018-2020 році, на розгляд до Верховної Ради.


ФІАБСІ-УКРАЇНА висловлює подяку усім організаціям, що зробили черговий крок назустріч один одному і виступає за обєдання сил фахівців та за консолідацію позицій фахових організацій.


Нагадаємо, що ГО «Фіабсі-Україна» як український підрозділ міжнародної федерації з нерухомості FIABCI İNTERNATİONAL виступає

- ЗА законодавче регулювання діяльності агентів та брокерів у сфері нерухомості

- в умовах відсутності закону «Про саморегулівні організації» та подальшого вивчення практики його застосування - за тимчасове державне регулювання брокерської та агентської діяльності у сфері нерухомості з включенням до перехідних положень майбутнього закону процедури переходу від державного регулювання до саморегулювання - у зв"язку з чим ФІАБСІ-УКРАЇНА разом з іншими професійними об"єднаннями, що увійшли до Координаційної Ради, буде звертатися до Фонду Держмайна з метою ініціювання подання законопроекту, над яким працювала робоча група у 2018-2020 році, на розгляд до Верховної Ради

- ПРОТИ монополізації вільного ринку нерухомості та ПРОТИ позбавлення конституційних прав громадян України вільно користуватися та розпоряджатися приватною власністю, у зв"язку з чим ФІАБСІ-Україна буде звертатися до комітетів Верховної Ради із відповідними зверненнями.


bottom of page