top of page

Recent Posts

Archive

Tags

FIABCI ПРОПОНУЄ ПЕРЕХІД ДО ЧИСТОГО НУЛЯ


Чи не щодня у світі відбуваються дискусії та обоворення щодо трендів та головних викликів, які стоять перед забудовниками, девелоперами та інвесторами у найближчому майбутньому. Пошук рішень зводиться уже не до того, як діяти аби створити проекти, які відповідають стандартам сталого розвитку, а до того, як зберегти атмосферу планети і мінімізувати карбоновий слід від нашої з Вами щоденної життєдіяльності.


Як повідомило на офіційному сайті FIABCI International, обговорення теми проєктів у сфері нерухомості з нульовим викидом вуглецю було в центрі уваги конференції «Стимулювання трансформації до Net Zero - практичні рішення та кращі практики», організованої FIABCI у контексті вересневого видання MIPIM 2021 року, яке відбулось 7 та 8 вересня, у Каннах, Франція.


Програма конференції FIABCI на MIPIM складалася з трьох презентацій та сесії запитань та відповідей, після чого відбувся бізнес-ланч для гостей та учасників форуму. Вражаючий склад доповідачів включав Андреаса Бінкерта, президента Асоціації розумних міст 2000 Вт, Енн-Марі Лойє, генерального директора PCM Opérateur Urbain SA та Дмитра Ковганіча, співзасновника проекту Mallow Island та президента українського чаптеру федерації FIABCI-Ukraine. Сесію модерував Томас Хенле, президент FIABCI-Suisse.


Світовий президент FIABCI Джорді Рібо, який офіційно відкрив сесію, сказав: «Нерухомість є одним із стовпів нашого суспільства. Таким чином, ми як індустрія повинні прийняти нашу частку світових викликів і намагатися завжди бути частиною рішення, починаючи з того, що беремо на себе відповідальність за вплив галузі на зміну клімату і перетворюючи слова на дії ».


«З цього приводу, сьогоднішня програма конференції дуже відповідає баченню Стратегічного плану FIABCI на 2021-2025 роки, зокрема цілі № 5 - Розробка глобального консалтингу з питань нерухомості для державного/приватного сектору, - і нашій меті перетворити FIABCI на "За організацію впливу" та для того, щоб усю індустрію нерухомості та її практиків донести до глобальної мети - нульового викиду вуглецю до 2050 року", - продовжив він.


Першим доповідачем сесії виступив Андреас Бінкерт, який виступив з презентацією щодо концепції швейцарського маркування 2000WSC, першої етикетки з нейтральною до вуглецю для міст, уповноваженої Федеральним управлінням енергетики Швейцарії представляти «Сайт 2000 Вт». FIABCI-Suisse та некомерційна організація нещодавно підписали угоду про співпрацю, яка має на меті надати менеджерам з нерухомості у всьому світі мотивацію до стійкої забудови та до стійкої власності та мікрорайонів через їхню концепцію швейцарського маркування 2000WSC.


Другим доповідачем конференції була Енн-Марі Лойє, генеральний директор Operateur Urbain S.A., яка презентувала проект Quartier de l’Étang, найбільший проект розвитку в Європі. Пані Лойє також була однією з запрошених доповідачів 39 -го Саміту керівників FIABCI - нового, інноваційного форма щорічного саміту FIABCI, який відбувся у грудні 2020 року з метою запропонувати спільноті нерухомості нові уявлення та інструменти для подолання поточної невизначеності. рухатися вперед і залишатися конкурентоспроможним.


Дмитро Ковганич завершив конференцію презентацією на тему «Острів Мальва(Mallow Island»-українського проекту, співзасновником якого він є. Проєкт присвячений стабілізації водних екосистем, зменшенню відходів у водних потоках та зменшенню викидів вуглецю з будівельних систем, що використовуються для девелопменту проєкту. Концепція міста на воді є універсальною та може бути масштабована у будь-якій точці планети. Розміщення міста на воді може створити додаткову цінність тим територіям, де власне уже немає можливості будувати на землі, а задовільнення попиту на житло класу люкс із дотриманням усіх вимог сталого будівництва - є реальною проблемою. Зокрема у таких Азійських регіонах як Сінгапур, Макао, Гонконг, Тайланд. Також проєкт може стати рішенням для створення соціальної та готельної інфраструктури на воді у тих територіях, де це не дозволяє ландшафт берегової лініі - це можуть бути гористі береги, неочищені лимани і озера. Проєкт вирішує проблему очищення водного басейну, на якому розміщуватиметься - будь то озеро, річка, лагуна чи морська бухта. Головна мета - це захистити планету від викидів вуглецю, і проєкт Mallow Island її вирішує.

bottom of page