top of page

Recent Posts

Archive

Tags

Національна Асоціація Ріелторів Індії провела 9ту Конвенцію у Мумбаї за участю представників FIABCI


Ukranian Delegates at 9th NAR-India Convention in Mumbai

Делегація FIABCI-Україна гідно представила український ринок в Індії, відвідавши два абсолютно унікальні по своїй якості та наповненості заходи - 9ту міжнародну конвенцію Національної Асоціації Ріелторів Індії у Мумбаї,11-12 вересня та Міжнародний Форум "Бангалор - точка інвестиції", організований FIABCI-India у рідному місті нинішнього світового Президента FIABCI International - Фарука Махмуда - Бангалорі, 13 вересня.

"Індія - країна перспектив та можливостей. Саме завдяки таким країнам як Індія, ми можемо побачити впритул проблеми ріелторської спільноти, ринку будівництва та оцінювання нерухомості в умовах кризи. Саме тут можна побачити, які рішення є дієвими, а які ні, так як кількість фахівців галузі мінімум разів у 100 перевищує масштаби ринку України, тому навіть найменші зміни - одразу коливають ринок та цю реакцію можна легко відслідкувати. Бум будівельної галузі у Індії призвів до перенасичення ринку пропозицією, і девелопери, отримавши гарантії RERA, отримали можливість звертатися до послуг уже професійних ріелторів. За словами найбільшого забудовника Індії, що виступав на Мумбайській конвенції - 30% його доходу формується за рахунок ріелторів і це справді дуже високий показник, що означає великий кредит довіри та є сигналом для нас, що робота з девелопером можлива при наявності стандартів роботи та підписаного етичного кодексу" - так прокоментувала відвідані українською делегацією заходи ринку нерухомості Мумбаю та Бангалору - Катерина Пилипчук, Президент FIABCI-Україна, що нещодавно повернулась у складі Української делегації FIABCI з Азійського туру.

"Дуже цікаво було перейняти досвід Індії по регулюванню ріелторської діяльності, адже уже рік тому в травні у Індії було прийнято Real estate regulation Act (RERA), дія якого була відтермінована на рік, і уже в травні цього року він вступив у силу. Дуже було важливо почути реакцію ринку, представників влади та ріелторської спільноти, що це дисциплінує ринок з одного боку, і водночас створює свободу у регулюванні на місцях, так як кожен Штат Індії вправі мати власного регулятора. При цьому в регуляційному акті прописані національні стандарти професії. Ми візьмемо на озброєння цей досвід та буквально на днях проведемо консультації з нашим Principal Member - Союзом Фахівців нерухомого майна України щодо необхідності скликання робочої групи по опрацюванню Національних Стандартів Ріелторської Діяльності спільно з іншими фаховими об"єднаннями ринку" - такий коментар дав Віце-Президент FIABCI-Україна та голова комітету міжнародних зв"язків ССНУ - Олександр Сокол.

Тут можна переглянути усі фото з цього заходу:

Під час міжнародного форуму у Бангалорі, Катерина Пилипчук та Олександр Сокол доповідали про можливості членства у міжнародній федерації Нерухомості для молодих учасників та для експертів, промоутували премію FIABCI Prix DÉcxellence Awards.

Ми пишаємось, що презентаційний ролик Світової Премії "Оскар" FIABCI Prix DÉcxellence Awards для найуспішніших реалізованих проектів був підготовлений Анною Коваль спеціально для презентації у Бангалорі.

Його можна переглянути тут:

Також на форумі серед інших іноземних гостей були присутні почесний президент FIABCI-Україна - Телман Аббасов, Світовий Президент FIABCI 2016-2017 - Кіркор Аждерханян, Франція, обраний Світовий Президент FIABCI Ассен Македонов, Болгарія, представник Уряду Малайзії, член FIABCI-Malaysia - Норізан Бенті Ахмад, що надали свою згоду приїхати в Україну з доповідями на заходи FIABCI-Україна, то ж очікуйте найближчим часом анонсів, нових проектів та нових ініціатив!

Тут можна переглянути усі фото з цього заходу:https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1940583436153312.1073741844.1760005674211090&type=1&l=17f47bb614

У Бангалорі була можливість переглянути приклади найкращих проектів житлової нерухомості партнера FIABCI-India - Компанії забудовника - Phoenix - One Bangalore Project.

Тут можна переглянути усі фото з цього туру: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1942629012615421.1073741845.1760005674211090&type=1&l=366084bdc7

Також, Українські делегати - Катерина Пилипчук (president of FIABCI WCE) та Олександр Сокол (FIABCI Young Members President), представляли міжнародний Борд FIABCI Internaitonal, засідання якого також було проведено у Бангалорі 14 жовтня.


bottom of page