top of page

Recent Posts

Archive

Tags

Українська делегація на Світовому конгресі FIABCI у Андорі - 23-28 травня 2017 року.


На 68-му Світовому конгресі FIABCI, що цього року пройшов у одній з найменших країн світу - Князівстві Андора - було присутньо майже 600 учасників з 45 країн світу.

Темою конгресу стала тріада "Smart Cities. Smart Buildings. Smart Things."

Якщо Розумні міста та розумні будинки це вже для нас не новина, то розумні речі на конгресі з нерухомості було дивиною. І справді, спікери, яких запросили організатори конгресу говорили не просто про нерухомість, а про розвиток технологій, появу розумних речей, зміну нашого способу життя та того, як повинні мислити девелопери та архітектори, проектуючи нові об"єкти нерухомості, як повинні мислити управляючі нерухомістю, пропонуючи власникам приміщень модернізацію чи втілення нових технологічних рішень на старі платформи, як повинні поводити себе ріелтори, чи їх багатомільйонні об"єднання (як то NAR USA, що налічує щонайменше 1 млн 200 тисяч ріелторів) у часи, коли технологічні платформи зменшують обсяги ринку для ріелторів, відшматовуючи від нього нещадно ті шматки, які ще вчора були частиною ріелторського бізнесу, і що найкращим рішенням цього питання є системна гра на ринку, недопущення до бізнесу тих, хто не гарантував собі місця у системі (MLS), не допущення до ринку тих, хто не притримуєтсья єдиного етичного кодексу, який випрацьовує на сьогодні Етична Коаліція, що створилась зпоміж найбільших організацій ринку таких як RICS, IREM та FIABCI.

Ми чули про мега-тренди у розвитку нерухомості, де уже йшла мова, що те, що ми вчора вважали нерухомістю, завтра стане мобільністю (плаваючі будівлі, підводні та повітряні об"єкти для життя, роботи та відпочинку), що покоління клієнтів, яке приходить на зміну уже мислить інакше, і що їм потрібне не лише місце для життя, а щоб все було у одному місці. Концепція live-work-play in one place (жити-працювати-гратися у одному місці). Ключовим спікером конгресу був найвідоміший з нині проживаючих на землі архітекторів, володар Пільцерівської премії - Жан Нувель. Його презентація (з огляду на те, що поважному пану Жану 78 років) справила враження ефекту розривної бомби для залу, у якому були присутні як представники старого, так і нового покоління. Жан розповідав про ті проекти, які його бюро реалізувало останнім часом і реалізуватиме найбличих 2-3 роки. Будівлі, які пан Жан демонстрував, були як невідомих досі форм як для нерухомості(будівля в ширину 17 метрів, у довжину - 1000 метрів, і у висоту - 50 поверхів. Такий собі аркуш паперу, який має скляне покриття і при чистому небі зливається з горизонтом; будівля у формі каменя в гірській місцині: щоб навіть хижак не міг ідентифікувати, що це не природній ландшафт, а фешенебельний об"єкт готель у горах) , так і новітніх підходів з точки зору технологічного оснащення (стадіон-трансформер, офісний центр з розсувною системою даху, як у автомобілі). Просто побачити пана Жана Нувеля - це уже доторкнутися до історії архітектури та її новітньої історії, а почути та поспілкуватися, а також і відвідати його об"єкт, що якраз знаходився у Андорі - це розвиток та надбання для твого власного багажу як фахівця.

23-25 травня вперше за всю історію FIABCI-International програма бізнес-зустрічей та комітетів була змінена і формувалась з метою залучення у процес формування нових ідей щодо розвитку організації, а також створення комунікаційних зв"язків між працюючими комітетами, які на етапі довгого періоду не мали можливості обмінятися результатами проведеної роботи і планами на майбутнє. Це можливо було лише під час Генеральної Асамблеї, коли президенти комітетів мали слово для свого звіту, але ціх 3-х хвилин, звичайно не досить, щоб окреслити масштаби проробленої роботи, тому завжди здавалось, що інші комітети не працюють, а робимо тільки ми, а нам не дають можливості про це ще й розказати. Тому, уже на цьому конгресі, було запропоновано проводити засідання комітетів або один за другим (щоб не створювати конкуренцію), або об"єднати спільно-кореневі комітети у єдині засідання та створити можливість для членів різних комітетів почути один одного і знайти спільні плани на майбутнє. Щодо основних питань, які вирішувались - це інструменти професійної підтримки, які будуть розроблятися для членів Світових Рад FIABCI, вдосконалення веб-сайту fiabci.org та створення нових функцій на сайті, що допоможуть більш ефективно співпрацювати членам FIABCI між собою, початок нової освітньої програми для членів FIABCI, що буде анонсована у вересні цього року, затвердження глобального календаря FIABCI на наступне півріччя, затвердження дат і місця проееденя наступного Глобального Бізнес-кемпу для молодих учасників, формат та тема проведення наступного Світового конгресу FIABCI у Дубаї та багато інших організаційних питань.

Під час Бізнес-днів пройшли вибори на головні посади у FIABCI International. У боротьбі між трьома кандидатами на посаду світового президента 2018-2019 переміг Ассен Македонов, Болгарія. ВІце-президентом було обрано Валіда Муссу, Ліван. А Фарук Махмуд замінив Кіркора Аждерханяна на посаді Світового Президента FIABCI International на 2017-2018 рік. Команда, яка працюватиме на розвиток організації уже з Світового Кjнгресу в Куала Лумпурі працює над втіленням у життя Стратегічної Візії VIsion 20/20, яка включає в себе всебічний розвиток організації. По-друге, одним з історичних рішень, що були прийняті на цьому конгресі було голосування за покупку власного офісу для Центрального Офісу FIABCI International у Парижі у офісному центрі Монпарнас, де відтепер буде розміщуватися штаб-квартира FIABCI International.

Відбулась і зміна позицій у міжнародній Раді директорів FIABCI, де зокреама з"явився новий Світовий президент молодих членів FIABCI - Олесандр Сокол, який замінив на цій посаді Катерину Пилипчук, а Катерина - зайняла місце Президента Світової Ради Експертів FIABCI, яку до неї займав глава Всеамериканської Асоціації Оцінювачів - Террі Данкін, який продовжуватиме працювати у Раді Експертів як віце-президент і допомагатиме розвивати напрям професійної підтримки оцінювачів нерухомості у світі. Українська делегація була чи не найчисельнішою, хіба що якщо не враховувати чисельних представників Японії, Тайваню та Сполучених Штатів Америки, звідки завжди приїжджає багато учасників FIABCI. Але українська делегація змогла похвалитися не лише чисельністю делегації, а й тим, що практично кожен її представник має на сьогодні свою відповідальну посаду у роботі FIABCI International.

Про Олександра Сокола та Катерину Пилипчук уже було згадано, також свій строк на посаді Президента Світової Ради девелоперв та інвесторів FIABCI завершував Телман Аббасов, звітуючи про її досягнення на засіданні Ради. Пан Артур Оганесян - віце-президент комітету з питань освіти FIABCI, Анна Коваль - генеральний секретар Європейського комітету FIABCI, Євгенія Мирошниченко - віце-президент маркетингового та нетворкінгового комітету FIABCI, - кожен із завзяттям брав участь у роботі своїх комітетів та привносив цінність свого досвіту та енергії до загального успіху проведеного світового конгресу FIABCI. Та й не це було найважливішим для української делегації, а те, що окрім уже "заслужених" обраних представників у комітети, на конгрес приїхали нові члени FIABCI-Україна, серед яких Вікторія Теслицька, яка вже не вперше була присутня на заходах FIABCI International, але цього разу вперше - як член організації, Ліліт Саргсян - девелопер та ріелтор, що увійшла до складу FIABCI Україна також лише цього року, але уже виявила ініціативу долучитися до делегації на Світовий конгрес, Катерина Чечетка - наймолодший член FIABCI-Україна, ну і звичайно - новий член FIABCI-Україна, девелопер з Польщі - Марек Забек, що завдяки співпраці з українським чаптером, таки вирішив долучитися до лав FIABCI поки що в Україні, так як у Польщі FIABCI ще не відкрило підрозділ організації.

І, звичайно, одним з досягнень FIABCI-Україна, яке ніяк не можна обійти стороною - це підписання меморандумів про співпрацю з трьома Всеукраїнськими професійними організаціями (СФНМУ, АСБОУ та НФН), які після голосування на Генеральній Ассамблеї стали офіційно Principal Members FIABCI-Україна. Це неймовірне досягнення Українського чаптеру, так як у лавах українського підрозділу останні 10 років колективного члену або не було (за фінансових причин у конкретних всеукраїнських організаціях) або був лише один і той, не затримувався у організації більше ніж на рік. Цього разу, молода команда FIABCI-Україна, використавши новітню стратегію VISION 20/20 та модель асоційованого членства, яку запропонували нові лідери FIABCI International змогла провести ефективні переговори одразу з багатьма всеукраїнськими професійними об"єднаннями і три організації знайшли для себе достатньо аргументів для вирішення питання на корист вступу до членів FIABCI. Таким чином, український чаптер продемоенстрував світові, як, використовуючи ефективну модель асоційованого членства, помножену на ентузіазм та бажання команди працювати на благо вирішення ключових стратегічних питань потенційних ключових членів, приніс неймовірний результат. Спілка фахівців нерухомого майна, Асоціація Спеціалістів Банківської Оцінки України та Національна Федерація Нерухомості - ось три кити, з яких починається перезавантаження системи.

Окрім досягнень українського чаптеру, не залишилась не поміченою робота команди FIABCI-Україна по проведенню Першого Світового Бізнес-табору #iREAL2016 у Одесі та Першої Фабрики Бізнес-ідей FIABCI #iREALUKraine для ринку України, що пройшла у Києві у грудні минулого року в рамках 5-го Національного форуму Нерухомість України. За рахунок проведення цих заходів, що були спрямовані в першу чергу на зростання чисельності молодих членів FIABCI та їх зацікавленості бути членами FIABCI надовше, - загальна кількість молодих членів FIABCI International зросла на 60%, за що Президент FIABCI Internatioanal Kirkor Ajderhanyan разом з обраним Президентом FIABCI International 2017-2018 Farook Mahmood вручили Катерині Пилипчук почесну медаль за значний внесок у розвиток FIABCI International. Катерина ж присвятила цю відзнаку усім молодим членам, а найбільше - команді організаторів #iREAL2016 - Євгенії Мирошниченко, Анні Коваль, Олександру Соколу, Марині Шевченко, Андрію Пилипчуку та Володимиру Лавренко, що були невід"ємною частиною цього результату. Не меншу роль у цьому успіху зіграла компанія AVISO, без спонсорування якою не відбулось би #iREAL2016.

Наступний же Світовий конгрес FIABCI, який проводиться щорічно, пройде у м.Дубай 27/04-02/05/2018 з темою "ЩАСЛИВІ МІСТА" ( Happy Cities). Завдяки зусиллям Президента FIABCI мультинаціонального арабського чаптеру - пана Валіда Мусса та його стрімкої волі зробити конгрес у ОАЕ неймовірним та незабутнім, 69-й Світовий конгрес FIABCI у Дубай стане одним з наймасштабніших за всю історію конгресів FIABCI, але в той самий час вартість реєстрації на конгрес буде символічною (100 євро для членів FIABCI, 200 євро для не-членів FIABCI, 50 євро для молодих фахівців ринку нерухомості світу до 35 років і УВАГА - БЕЗКОШТОВНИМ для молодих членів FIABCI ). Також, для молодих членів FIABCI ще у цьому, 2017 році в рамках Міжнародного Бізнес Самміту в Афінах (6-10 грудня 2017 року) пройде другий світовий бізнес-табір для молодих членів FIABCI #iREAL2017! реєстрація у лист очікування уже ропочалась!

Будьте в тренді! Будьте професіоналом! Оточуйте себе професіоналами! Чекаємо усіх у лавах FIABCI-УКраїна!

ЗАПОВНЮЙТЕ ЗАЯВКУ НА ЧЛЕНСТВО FIABCI і ми з Вами зв"яжемось!

bottom of page